Kanelbullar

Ingredienser                                                                               30 st                                                                            
                                                                                                                                                      
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
10-12 dl glutenfri mjölmix
2 tsk malda kardemummakärnor


Gör så här

1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 min.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 min. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakningen än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig.
6. Dela degen i 2 lika stora delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
7. Bred på fyllningen på plattorna och baka ut snurror.
8. Låt bullarna jäsa ca 45 min under bakduk.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 min.
11. Äntligen färdigt för provsmakning!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Papperslykta

Noblessekakor

Havreflarn