Äppelsmulpaj

Ingredienser:

150 g smör
3 dl glutenfria havregryn
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/4 dl finax ljus glutenfria mjölmix
2-3 äpplen
lite kanel


Gör så här:

1.  Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ner alla ingredienser förutom äpplen och kanel i det smälta smöret.
3. Skala och dela äpplena.
4. Lägg äppelbitarna i en pajform och pudra över kanel.
5. Fördela pajdegen ovanpå äpplena.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 25 min.

Tips!
Man kan använda något annat istället för äpplen t.ex. rabarber eller vinbär. Om man har något som är lite surt kan man ta lite strösocker ovanpå och om det är lite rinnigt kan man lägga lite potatismjöl i botten av pajformen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Papperslykta

Noblessekakor

Havreflarn